Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (2024)

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (1)

Oké Google is dat Google Assistent-commando en die we kunnen activeren om allerlei taken met onze stem uit te voeren. Een Google Assistent die als geen ander begrijpt wat we zeggen, ook al doen we het snel.

Een Ok Google waarmee we kunnen voeg wat te kopen toe aan de boodschappenlijst, om te weten hoe laat het zal zijn of om hem zelfs te "sturen" om de televisie aan te zetten met die nieuwe aflevering van onze favoriete Netflix-serie. Ga ervoor.

De taalkundige compressiemogelijkheden van de Google Assistent

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (2)

Een van de dingen die de Google Assistent in ons dagelijks leven heeft kunnen integreren, is vanwege zijn geweldige eigenschappen taalvaardigheid​ Dat wil zeggen, we hoeven er niet tegen te praten alsof we een robot zijn. Maar we kunnen normale gesprekken voeren alsof we het met een echt persoon doen.

Dit is zijn grootste deugd, en waar hij echt de aandacht heeft kunnen trekken, hoewel het waar is dat Alexa van Amazon is geworden op een concurrent door een groot aantal services te hamsteren waarmee je het kunt gebruiken. Het is waar dat Google Assistant erg goed werkt, maar dan moet je hem gebruiken.

Gerelateerd artikel:Siri voor Android: is het mogelijk? Welke assistenten kunnen we gebruiken?

Dat vermogen om elkaar te "begrijpen" het is te wijten aan hoe getraind hij is met machine learning​ dat wil zeggen, u geeft het gegevens en het is in staat om het vermogen te hebben om bepaalde berichten te begrijpen. Alles komt omdat Ok Google, of Google Assistant van de grote G is. En deze is eigenaar van de zoekmachine, hoe lang doen we al zoekopdrachten op Google? Vele jaren, vermenigvuldig nu met de miljoenen mensen en u zult de database begrijpen die Google heeft als assistent. Laten we in de problemen komen.

Hoe Ok Google te activeren

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (4)

Om spraakopdrachten te kunnen gebruiken met Ok Google, moeten we deze activeren via Google. We hebben toegang vanaf verschillende manieren, maar We raden dit aan omdat het een van de kortste is:

  • Laten we gaan naar dezelfde Google Zoeken-widget die we op de mobiele desktop hebben
  • Klik op het Google-pictogram van dezelfde widget
  • Open Google en we gaan direct naar beneden om op te drukken over het pictogram met de drie horizontale stippen

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (5)

  • Google wordt geopend en we kunnen zien wat ons interesseert en dat is niets anders dan de instellingen
  • Nu drukken we over Voice

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (6)

  • Nu moeten we drukken over Voice Match

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (7)

  • Activeer op het volgende scherm Ok Google

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (8)

  • We zullen moeten maak voor de eerste keer het spraakmodel.

Nu het spraakmodel we zullen de «Ok Google» drie keer opnemen​ Dat wil zeggen, het zal onze stem opnemen, zodat later, elke keer dat we Ok Google zeggen, de Google Assistent wordt gestart om later een van de vele opdrachten te gebruiken die het heeft.

Gerelateerd artikel:Beste spraakrecorders voor Android

Nu raden we dat aan neem uw stem op met een andere intensiteit of emotionaliteit​ Oké Google zeggen een half uur nadat je wakker bent geworden, is niet hetzelfde als zeggen vlak voordat je naar bed gaat. Probeer het register een beetje te wijzigen, zodat Google Assistant de opdracht begrijpt en verder naar u luistert.

  • Registreer uw Ok Google drie keer

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (10)

  • Vergeet niet om de intensiteit een beetje te veranderen. Nog een levend, nog een langzamer ...
  • Nu hebben we de Ok Google opgeslagen en kunnen we deze gaan gebruiken

Onthoud dat u het spraakmodel later opnieuw kunt maken als u merkt dat het moeilijk voor u is om Ok Google te begrijpen. Het zou niet zo moeten zijn, maar probeer je in ieder geval voor te stellen dat de Ok Google vertel je iemand liefste, en dan je baas die soms vonkt. Dus Google verzamelt die stemtonen en je zult zien hoe goed het je voor de volgende keer begrijpt.

Als Voice Match is geactiveerd, kun je de Google Assistent starten met Ok Google. Dan heb je een uitgebreide opdrachtreeks om van alles te doen.

Hoe Ok Google volledig uit te schakelen

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (11)

Nou, je hebt al gezien hoe Ok Google wordt geactiveerd. Om zo te deactiveren we volgen dezelfde volgorde:

  • We drukken over het Google-pictogram in de widget van het bureau
  • We gaan naar de onderkant voor het driepuntspictogram
  • Nu raken we Instellingen aan
  • We klikken op Voice en vervolgens op Voice Match
  • We deactiveren Ok Google

We hebben het al gedeactiveerd, maar als je om wat voor reden dan ook van elkaar houdt zorg ervoor dat Google de microfoon niet gebruikt, we hebben de machtigingen van de app. Om Ok Google volledig uit te schakelen, of in ieder geval de toestemming die je nodig hebt om je stem op te nemen:

  • We gaan naar Instellingen
  • Nu naar toepassingen
  • We moeten zoek google app
  • In de toestemmingsinstellingen die we deactiveren de microfoon

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (12)

  • Klaar. Nu kan de Google-app de microfoon niet gebruiken.

Onthoud dat natuurlijk op een gegeven moment we willen Google Assistant gebruiken met de stem die we moeten activeren de microfoon toestemming, omdat het anders gewoon onmogelijk is om dit te doen.

Hoe Ok Google te configureren

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (13)

Oké Google laat enkele wijzigingen aanbrengen in de instellingen. De deugd dat we onze gsm met onze stem kunnen gebruiken, dwingt ons om hem zelfs met onze stem te kunnen ontgrendelen. Wat er gebeurt, is dat deze optie op dat moment om veiligheidsredenen was uitgeschakeld. Is een technologie die het stemtimbre van een persoon niet 100% herkent, dus het is mogelijk dat iemand een stem heeft die lijkt op die van jou en dat we de rotzooi laten doen.

Het is zeker dat als je eenmaal televisie hebt gekeken, de spraakassistent is ontgrendeld en om een ​​opdracht heeft gevraagd, en het was gewoon omdat een acteur een timbre heeft dat lijkt op die van jou. Als dit het geval is, weet u al waarom Google het ontgrendelen van de terminal met uw stem niet toestaat. Als je de mobiele telefoon hebt uitgeschakeld en Ok Google gebruikt, vraagt ​​u om andere technologie te gebruiken, zoals de vingerafdruksensor, om de gsm te ontgrendelen en direct naar de gevraagde zoekopdracht of opdracht te gaan.

Het kan natuurlijk voorkomen dat u, afhankelijk van de spraakopdracht die u gebruikt, de mobiele telefoon niet hoeft te ontgrendelen. Bijvoorbeeld om de temperatuur te weten. Aan de andere kant, als je iemand gaat bellen, een erg handig spraakcommando, als het je vraagt ​​om je gsm te ontgrendelen. Het beste in dit geval is hebben ontgrendeling in de auto via Bluetooth en dus niets hoeven te doen. Gebruik gewoon Ok Google, bel Monica.

Een van de meest gebruikte Ok Google-instellingen is als we rijden​ In feite heb je in de activeringsinstellingen kunnen zien hoe het gebruik van Ok Google kan worden geactiveerd met andere apps zoals Google Maps of Android Auto. Dit biedt een aantal voordelen, zoals het nooit van de weg houden tijdens het autorijden.

Maakt gebruik van Ok Google

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (14)

Onder de handigste spraakopdrachten van Ok Google hebben we deze allemaal:

  • Bel Monica: gebruik de naam van een contact om te bellen na Ok, Google
  • Voeg tomaten toe aan het boodschappenlijstje: Google heeft standaard een boodschappenlijst die aan uw Google-account is gekoppeld. Als u die opdracht gebruikt, worden alle te kopen items toegevoegd
  • Laat me het boodschappenlijstje zien: niet nodig om uit te leggen

Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (15)

  • Zet een alarm in 30 minuten: stel je voor dat je de aardappelen hebt gekookt en je weet dat het 30 minuten duurt om te koken. Er is niets comfortabeler dan een alarm instellen, zodat de telefoon u waarschuwt
  • Hoe zal het weer morgen zijn: zo simpel als niets
  • Zet Breaking Bad op Netflix: als je televisie de juiste technologie heeft, zelfs uitgeschakeld, wordt de tv ingeschakeld om Netflix te starten en de nieuwste aflevering van deze geweldige tv-serie af te spelen.
  • Ga naar huis: als je met de auto gaat, kun je met deze opdracht Google Maps starten zodat de weg naar huis begint. U moet uw huis hebben geconfigureerd in Google Maps. U kunt ook werk laten koppelen aan andere plaatsen, zoals school en meer

Van de Google-instellingen die u heeft de optie vóór Voice genaamd Google Assistant en dat brengt je naar alle secties en secties van Ok Google-spraakopdrachten. Daar kun je ze configureren, een huis en een auto plaatsen en alle apparaten beheren die je op Google Home hebt; een andere essentiële service voor het beheren van Chromecast thuis en anderen.

Dus je kunt activeer, beheer en deactiveer Ok Google, een commando dat ons dagelijks helpt om de mobiele telefoon niet zo vaak te gebruiken en het met onze stem te doen.


Hoe u "Ok Google" stap voor stap activeert, deactiveert of configureert - Android Guías (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5610

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.