Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (2024)

Google Assistent Staat altijd voor je klaar, wacht altijd op je spraakcommando's. Ook als je dat niet wilt. Het kan erg handig zijn om "OK Google" te zeggen en de digitale assistent antwoordt je meteen. Maar wat als u deze assistent wilt stoppen?

Of het nu vanwege privacyredenen is of om een ​​andere reden, het lijkt niet erg eenvoudig om OK Google op je telefoon in of uit te schakelen. Sterker nog, het lijkt niet eenvoudig om veel aan te passen Google Assistent-instellingen.

Daarom bieden we deze handleiding over hoe u OK Google kunt in- of uitschakelen wanneer u maar wilt, evenals andere handige instellingen die u mogelijk wilt aanpassen.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (1)

Hoe OK Google uit te schakelen

Helaas is het niet erg eenvoudig om de OK Google-functie op je Android-apparaat uit te schakelen. Voor beginners is het moeilijk te vinden waar ze heen moeten.

Of deze moeilijkheid opzettelijk in de app is opgenomen, valt te betwijfelen, maar het kan in ieder geval worden uitgeschakeld.

  • Open de Google Assistent-app.
  • Klik op het icoon verkenning in de rechterbenedenhoek van het scherm.
  • Klik op het icoon persoonlijk bestand in de rechterbovenhoek van het scherm en klik op Instellingen.
  • Klik in het venster Instellingen op de assistent In de lijst.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (2)

  • Scrol omlaag in het menu Assistent-instellingen en tik op de telefoon Onder het gedeelte Assistent-apparaten.
  • Op het scherm Assistent-instellingen zie je een schakelaar die je kunt uitschakelen naast Hey Google onder Voice Match.

Deze instelling is misleidend, omdat het ook de reactie van de Assistent op "OK Google" en "Hey Google" in- en uitschakelt.

Als u deze schakelaar uitschakelt, wordt OK Google echter daadwerkelijk uitgeschakeld.

Als u op enig moment OK Google opnieuw wilt starten, herhaalt u het bovenstaande proces, maar schakelt u de schakelaar naast Hey Google in.

Configureer andere belangrijke Google Assistent-instellingen

Wanneer je in de instellingen van de Google Assistent begint te zoeken, zul je zien dat daar heel wat handige instellingen begraven liggen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste instellingen van de Google Assistent die u moet kennen om beter gebruik te kunnen maken van de Google Assistent.

Voeg je plaatsen toe

Als je de Google Assistent wilt laten weten dat hij 'thuis moet komen' in plaats van dat je je hele adres moet vermelden, kun je dat doen door 'المنزلNaar je lijst met plaatsen.

Om dit te doen, ga je naar de instellingen van de Google Assistent zoals je deed in de bovenstaande stappen, maar selecteer deze keer Menu Jij bovenaan het scherm.

bevind zich Favoriete plekken van de lijst.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (3)

Selecteer op het scherm Favorieten de optie Nieuwe plaats toevoegen. Er wordt dan een nieuw scherm geopend waarin u de plaats kunt zoeken op adres of naam. Schrijf een naam voor de plaats die u zich zult herinneren en die gemakkelijk uit te spreken is.

Als je klaar bent, selecteer je gewoon "OK'.

U kunt de Google Assistent nu met een eenvoudige spraakopdracht de navigatie-aanwijzingen naar die plaats laten zien.

Taal en stem van de assistent instellen

De Google Assistent spreekt tot je in de taal die is ingesteld in de instellingen van je Android-apparaat. Je kunt de taal wijzigen of een nieuwe taal toevoegen in de instellingen van de Google Assistent.

Als uw telefoon bijvoorbeeld Engels (VS) gebruikt en u de taal van de Google Assistent instelt op Spaans (VS), kunt u in het Engels of Spaans tegen de Google Assistent spreken.

Je kunt maximaal 3 talen gebruiken met de Google Assistent op je apparaat: Android OS-taal en XNUMX Google Assistent-talen.

Als uw moedertaal geen Engels is, kunt u de taal bewerken die de assistent begrijpt en spreekt.

Je doet dit vanuit hetzelfde Assistent-instellingenmenu. Selecteer deze keer het tabblad de assistent Selecteer boven aan het scherm talen bovenaan de lijst. Selecteer in het volgende menu taal toevoegen.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (4)

Er zijn bijna 50 talen om uit te kiezen. Zelfs als u Engels kent, kan het soms een verbetering zijn als een assistent in uw moedertaal werkt, omdat hij of zij uw opdrachten beter begrijpt. Je zult zijn antwoorden ook gemakkelijker begrijpen.

Je kunt ook het type stem wijzigen dat de Assistent gebruikt om met je te praten. Selecteer in het hoofdscherm met Assistent-instellingen assistent stem.

Scroll van links naar rechts door de cirkels en tik op elke optie om een ​​voorbeeld van het geluid te horen. U zult verschillende dialecten en geslachten opmerken waaruit u kunt kiezen. Als je eenmaal het geluid hebt gevonden dat je leuk vindt, houd het dan aangevinkt en de assistent zal dat geluid gebruiken om verder te gaan.

Voedsel- en weersvoorkeuren en een doorlopend gesprek mogelijk maken

Een andere manier om de suggesties die de Assistent doet bij het zoeken naar dingen beter te verbeteren, is door je persoonlijke voorkeuren te vertellen.

Om dit te doen, ga je naar de instellingen van de Google Assistent zoals je deed in de bovenstaande stappen, maar selecteer deze keer Menu Jij bovenaan het scherm.

Selecteer Voedselvoorkeuren in het menu. Daar kun je beslissen of je glutenvrij of veganistisch of plantaardig. Dit helpt je wanneer je je telefoon of Google Home om recepten vraagt.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (5)

terug in de lijst Jij , Bevind zich الطقس. Hier kunt u de eenheden van uw voorkeur selecteren wanneer u het huidige of voorspelde weer nodig heeft. De opties zijn Celsius of Fahrenheit.

Terug in de lijst de assistent , Bevind zich Lopend gesprek.

Wanneer Continu gesprek is ingeschakeld (met behulp van de schakelknop), zal de Google Assistent je niet vragen om "OK Google" of "Hey Google" te zeggen om een ​​vervolgvraag te stellen.

Als u bijvoorbeeld vraagt ​​"Oké Google, hoe is het weer in Kingsport, Tennessee?Nadat de assistent u heeft geantwoord, kunt u gewoon zeggen:Navigatie naar Kingsport, Tennesseezonder nogmaals "OK Google" te hoeven zeggen.

Het is een extra beetje gemak, maar het is handig.

Roamen, gezichtscompatibiliteit en thuisbediening

Je kunt de Google Assistent instellen op standaard vervoersmodi wanneer je om een ​​routebeschrijving vraagt ​​door in te stellen hoe je reist.

Deze vind je in het Assistent-menu onder “Mobiliteit. U kunt de assistent vertellen hoe u gewoonlijk naar uw werk reist en hoe u elders meestal reist.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (6)

Gezichtscompatibiliteit is een andere optie in de lijst de assistent.

Nadat je Face Match hebt ingesteld, herkent de Google Assistent je gezicht met de camera aan de voorkant. Zodra hij je leert kennen, zorgt hij ervoor dat de reacties worden aangepast voor al je voorkeursinstellingen.

Thuisbediening is een optie binnen een menu de assistent Ook.

In dit menu kun je alle apparaten combineren slimme woning uw eigen, zodat u de assistent kunt gebruiken om deze te bedienen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Adobe smart home
  • ADT Pulse SmartHome
  • Arlo
  • Dish Network
  • HomeLink
  • Honeywell-huis
  • Mydlink-home
  • Nest
  • Philips Hue

En nog veel meer - er zijn honderden fabrikanten van slimme apparaten voor thuisgebruik die Google Assistant ondersteunt. Bekijk ten slotte de sectie Mededelingen Waar je de Google Assistent kunt configureren om je automatische meldingen te sturen voor nuttige informatie zoals vluchtupdates, factuurherinneringen, pakketbezorgingsstatussen en meer.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (7)

Gebruik de Google Assistent voor alles

De Google Assistent is een van de handigste apps voor persoonlijke digitale assistenten die u misschien wilt installeren. Dit is vooral het geval als u weet hoe u voorkeuren moet configureren en deze integreert met alle services en apparaten die u al in uw leven gebruikt.

Er zijn echter zeker momenten waarop u wat rust en privacy wilt. In dit geval is het eenvoudig om Ok Google in en uit te schakelen wanneer u maar wilt. leer mij kennen Beste Google Assistent-alternatieven waarvan u kunt profiteren.

Hoe u OK Google in- en uitschakelt op uw Android-apparaat | Dz Techs (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5624

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.