Hur man använder "ingen kontakt-regeln" och varför det (ganska mycket) garanterat fungerar (2024)

Oavsett om vi erkänner det eller inte, kommer romantik med en uppsättning oskrivna regler - lagar vi följer för att vinna dejtingspelet (och förvandla det till parningsspelet).

Om du vill vetahur du får tillbaka din ex-pojkvän, en av de mest omtalade och effektiva av dessa är "ingen kontaktregel", som används efter ett uppbrott.

Vad är "ingen kontaktregel" och hur använder du den?

Ingen kontakt-regeln är ett begrepp som innebär total separation.

Sättet att få ingen kontakt att fungera är enkelt: Efter att ditt misslyckade förhållande tar slu*t stoppar du all kommunikation med ditt ex under en viss tid. Hur länge ska du följa regeln om ingen kontakt? En säker uppskattning är mellan 30 till 60 dagar, eller en till två månader.

Det betyder att man inte ses, inga sms, inga telefonsamtal, inga mejl, att man inte gillar varandras inlägg på sociala medier och inga brev skickade via brevduva. Har inte ens kontakt med gemensamma vänner. Du måste stoppa cold turkey.

RELATERAD:De 4 bästa apparna för att hindra dig från att kontakta ditt ex

Fungerar ingen kontakt?

Många människor oroar sig för att det inte är effektivt, eftersom de enbart fokuserar på deras exs möjliga reaktion på denna brist på kommunikation. Kommer de att hysa agg? Kommer de gå vidare? Kommer de att fly till Vegas och gifta sig med den första personen de ser?

Problemet med dessa frågor är att de också är fokuserade på den andra personen (exet), snarare än på dina egna tankar, känslor, behov och perspektiv.

Och det är ditt perspektiv – och ditt fokus på att förändra ditt eget perspektiv – som är av yttersta viktnär en partner lämnar dig.

Om du var den som blev kvar kanske ingen kontakt-regeln fungerar för att få tillbaka ditt ex eftersom ditt ex inte är den som vill ha dig. De kan till och med känna sig lättade om du slu*tar skicka meddelanden till dem.

Men det kan få dem att inse att de saknar att bli önskade av dig, höra från dig och vara med dig,och de kan komma tillbaka.

Det behöver inte sägas att det kan ha förekommit komplikationer i ditt förhållande där en eller båda av er var orsaken till uppbrottet. Men bara för att du bröts upp betyder det inte att det inte finns en chans att den här tekniken inte kommer att fungera. Dessutom kan det skicka meddelandet till ditt ex att du klarar dig bra utan dem - vilket är bra för er båda.

Det är viktigt att förstå att ingen kontaktregeln inte användsatt få ditt ex att sakna dig. Det kan mycket väl hända, men det är inte därför du gör det. Det är för dig - för att du ska lära dig mer om dig själv och förhållandet i allmänhet.

Genom att utveckla ditt perspektiv lär du dig att respektera din partners val att lämna. Genom att hedra deras beslu*t, kommunicerar du styrka, beslu*tsamhet, oberoende och självvärde - alla egenskaper som är mycket attraktiva.

Ändå, även om du kommunicerar allt detta, finns det en rädsla för att det kan falla för döva öron.

Kort sagt, hur kan ditt ex veta att du är stark och fantastisk om du inte pratar med dem, inte ser dem och inte sms:ar söta saker till deras smartphone?

Svaret: tystnaden talar sitt tydliga språk.

Även om du inte kommunicerar i termens grundläggande betydelse, säger du fortfarande något. Oavsett vad du gör (eller inte gör), så kommunicerar du alltid. Även när du inte är i direkt kontakt talar du fortfarande genom regeln om ingen kontakt.

Din tystnad säger mer om vem du är och din karaktärs status än att springa tillbaka till ditt ex någonsin kommer att göra. Din vägran att ringa dem eller "råka" stöta på dem i mataffären säger mer än att knacka på deras dörr och tigga om att de ska komma tillbaka någonsin.

Kredit: Google Design Icons, Guiseppe Ramos, Aleksse, Marshmallow och iconsy via Canva

RELATERAD:Hur man slu*tar skicka sms till honom när han har gjort det klart att du är ett alternativ, inte en prioritet

För det andra får du den tid du behöver för att börja läka. Det är inte en enkel sak, naturligtvis.

När någon du älskar gör dig blind gör det dig ont, det känns som att de har slitit ditt hjärta från ditt bröst innan de fortsätter att dansa en irländsk jigg ovanpå höger förmak. Vilket suger (minst sagt). Du känner dig ledsen och ensam och du vill bara bryta kontaktförbudsregeln mer och mer.

Men om du håller fast vid det och förblir stark och motståndskraftig kommer du att vara bland framgångshistorierna.

Sättet att få tillbaka honom - om du bestämmer dig för att du vill ha honom tillbaka, det vill säga - är att fokusera på en sak: dig själv.

Dovad du än behöver för att förbättra dig självpå vilket sätt du än kan (vi har alla något vi kan förbättra). Ge dig själv chansen och tid att leva ditt liv och arbeta på din mentala hälsa.

Du kan ta upp journalföring eller konsultera en livscoach. Du kanske hittar en ny hobby, kanske kastar dig ut i yoga. Du kanske går med i ett trivia-nattlag eller en bokklubb.

Överväg att prata med någon som är objektiv (som i någon annan än din mamma eller bästa vän). Någon som kan hålla upp en spegel och göra det möjligt för dig att se personen du är just nu ställd mot den du vill bli.

Relaterade berättelser från YourTango:

Det saknades ett stort förhållande i mitt äktenskap

Hur du får tillbaka ditt ex (efter att du kungligt skruvas upp)

Varför det tog att vara ett spöke för att inse att bara fegisar försvinner

Allt för ofta i relationer blir vi så känslomässigt investerade på ett sätt att vi börjar agera på vissa sätt som avviker från vårt autentiska jag. Detta kan förvränga hur vi ser saker och hindra oss från att se vad som är precis framför oss, inklusive oss själva.

Den tid du spenderar på att använda denna regel är egentligen ingenting i det stora hela. Det är ett ögonblick. Den som är villig att ägna sig åt ingen kontakt-regeln kan få den att fungera i några veckor.

När du framgångsrikt har undvikit kommunikation med ditt ex i fyra till sex veckor och, i processen, visat vilken fantastisk person du verkligen är, kommer din förmåga att avgöra om förhållandet är något som är värt att rädda dig mycket mer naturligt. .

En sund relationkan vara värt en andra chans, eller kanske inte, men pausen låter ditt beslu*t komma från ett mer informerat, balanserat perspektiv - ett av styrka istället för desperation och ett av förnuft istället för rädsla.

Om ni vill komma tillbaka, börja med att prata och försök ha det trevligt. Du kanske har varit i ett förhållande som inte fungerat på länge, men nuni båda är redo att engagera eroch få det att hända.

Oavsett vilket kommer regeln om ingen kontakt hjälpa dig att komma exakt dit du behöver vara – med dem eller över dem.

RELATERAD:Meningen som äntligen avslu*tade 23 år av att tjata över mitt ex

Mer för dig:

3 Mind Games De mest osäkra männen spelar i relationer

Om din kille gör de här 7 sakerna, han spelar dig för en dåre

16 varningstecken att du har att göra med en OND person

Det EXAKTA ögonblicket män faller ur kärlek med sina partner

Clayton Olsonär en internationell relationscoach, Master NLP Practitioner och Facilitator, som erbjuder privata virtuella coachningssessioner och gruppworkshops online.

Hur man använder "ingen kontakt-regeln" och varför det (ganska mycket) garanterat fungerar (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 5755

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.