Var är recensionen av vår förlorade ark? (2024)

Lost Ark lanseras för västerländsk publik den här veckan, med dess tre dagar långa evenemang för tidig tillgång som startar idag. Amazon Games, utgivaren som tar med Tripod Studios och Smilegates RPG till väst, har varit vänlig nog att släppa in en del av pressen lite tidigt för att spela på en privat server, så jag har haft händerna på action-RPG MMO för några veckor nu. Mycket av spelet var på plats när jag spelade, även om jag saknade en väldigt stor aspekt av det: den bredare sociala komponenten. På grund av det lilla urvalet av spelare var all min tid i Arkesia-världen ensam. Så för tillfället är jag inte bekväm med att släppa min slu*tliga bedömning av Lost Ark. Istället är här några av mytankarna om denna imponerande gratis-att-spela-titel efter att ha spelat pre-release.

Vid lanseringen har Lost Ark fem bredare klassarketyper (Warrior, Martial Artist, Gunner, Mage och Assassin) med totalt 15 underklasser att välja mellan, några endast tillgängliga beroende på om du väljer den manliga eller kvinnliga versionen av en klass. Jag tillbringade min tid delad mellan Berserker och Sorceress. Båda ger ett fantastiskt första intryck, utsmyckade med en handfull färdigheter som visar upp smaken av den klassen. Berserkern är en stor krigare som bär ett enormt storsvärd i strid för att decimera allt i sikte. Den här klassen innehåller många närliggande och personliga attacker som en axelladdning, hoppande svärdhugg, virvelvindssnurr och en markexploderande AOE.

Where Is Our Lost Ark Review? (1)

My Sorceress, en Mage-underklass, använder bland annat elementen vatten, eld och is för att tvätta bort strömmar av fiender i blodiga högar. Istället för att ha en dodge roll som Warrior, blinkar Mage några meter i önskad riktning, vilket ger en fin liten touch till klassens fantasi. Även efter att ha spelat en lektion i timmar i sträck är det överraskande och roligt att se en skara tjuvar eller monster explodera till blodiga gibs med vad som ska vara en tidig spelattack. Att låsa upp fler färdigheter för båda mina karaktärer är alltid spännande, och jag kan inte vänta med att kolla in ännu fler klasser när jag börjar på nytt med den kommande lanseringen.

Klasser har gott om anpassning i sina färdigheter. Det mest grundläggande är konfigurationen av dina åtta snabbkommandon. Dessa är valda från en pool av attacker och färdigheter som du kommer att lära dig när din karaktär stiger upp i nivå. På toppen av det finns färdighetspoäng som ges på nivåhöjningar som du kan mata in i varje färdighet, och låser upp förmåner som kan ändra den givna färdigheten. Dessa förmåner kan ta itu med ytterligare brännskador på en brandbaserad attack, ändra manakostnaden för en förmåga eller minska nedkylningstiden avsevärt. Du kan verkligen göra varje karaktär till din egen och kraftigt skräddarsy dessa rörelser för att passa din föredragna spelstil. Systemet är superflexibelt och jag har älskat att leka med olika konstruktioner för att se hur effektivt och stilfullt jag kan orsaka förödelse på mina fiender. Naturligtvis kommer du också att byta ut uppsättningar av rustningar och vapen när du plundrar otaliga föremål under hela äventyret, vilket lägger till ytterligare ett lager för att bygga din karaktär.

Rörelse och strid känns tunga och tillfredsställande, även när jag tar emot en stark fiendeattack och skickas tumlande till marken. Det finns ett behov av att vara proaktiv när det gäller positionering och att veta var man kan närma sig från som inte finns i andra ARPGs. Du måste undvika attacker från starkare mobs för att hålla dig på fötterna, och att veta vilka verktyg du har till ditt förfogande är nyckeln. Det är avgörande att vara uppmärksam på fiendens signaler och använda en dodge roll för att undkomma en AOE-attack eller ett förödande slag. Det är kul att veta att min karaktär, även om den är superdödlig, är också vördnadsvärd om jag inte är uppmärksam på min omgivning.

Where Is Our Lost Ark Review? (2)

Låt oss ta ut katten ur påsen nu. Lost Ark är ett gratisspel som huvudsakligen stöds av en mikrotransaktionsmodell. Saker du köper för riktiga pengar inkluderar ytterligare karaktärsplatser, husdjur, fästen och kosmetika, bland annat. Vissa av dessa föremål har bonusar kopplade, som 30-dagars Crystalline Aura, som inte förstärker någon karaktärsstatistik men minskar nedkylning av vissa uppgifter och icke-stridsförmågor. Husdjur köpta från butiken ger en mycket liten chans att förbättra belöningarna du skulle få på specifika typer av uppdrag. Är det lönt att vinna? Inte exagera. Jag kommer förmodligen inte att spendera pengar på saker som påskyndar mina framsteg, men det påverkar mig inte om andra gör det. Ändå är det bra att komma ihåg att dessa objekts finns och är till salu i MTX-butiken.

Jag är inte hänförd av Lost Arks berättelse, som tidigt fick mig att resa från region till region genom Arkesias länder och slåss mot demoniska krafter och mer för att hämta en magisk föremål som kallas en Ark. Min relativt korta tid på jakt efter denna ark har tagit mig till pittoreska tutorialstäder, pestfyllda läger och karga saltslätter. De flesta karaktärer är förvisade till uppdragsgivare, men vissa personer har sidouppdrag för relationer. Du kan bygga relation med dem genom att utföra uppgifter, ge presenter eller spela musik åt dem. Jag har inte sett någon riktig utdelning för detta än, men jag är glad över att ha hittat något sätt att knyta an till lokalbefolkningen jag har stött på.

Varje karta är unik och rolig att gå igenom och utforska. Mina favoritdelar har varit att jaga gömda fängelsehålor med skattkartor och elitmonster för att få kraftfullare byte. Att fördjupa sig i större fängelsehålor ger den största utmaningen, vilket möjliggör matchning med andra äventyrare och flera svårighetsalternativ. Eftersom jag aldrig kunde festa med någon tog jag mig an dessa utmaningar solo. Jag är glad att kunna rapportera att även om en fängelsehåla är svårare (som ger sötare belöningar) skulle jag kunna slu*tföra dem på egen hand, även om det kräver mer takt och skicklighet. Fängelsehålor är också där du hittar de mest dynamiska ögonblicken i Lost Ark. Händelser kan få den typiskt isometriska kameran att panorera och svepa på filmiska sätt, så att du kan se mer av de underbara miljöerna.

Where Is Our Lost Ark Review? (3)

Jag blev imponerad av The Submerged Ruins, den första riktiga flerbossade fängelsehålan som kändes som ett riktigt äventyr. När jag gick ner i dess djup och mötte utmaningarna inuti, var jag tvungen att tömma de översvämmade golven nedanför för att fortsätta vidare. Varje möte utgjorde en betydande utmaning (jag var i hårt läge, så din körsträcka kan variera), och den häftiga spänningen hade mig på kanten av mitt säte tills jag besegrade den sista chefen. Om fler av de förekommande mötena fungerar på det här sättet, kommer jag att vara med en god stund.

Lost Ark har många samlarföremål att hitta och massor av lådor att checka in på alla kontinenter runt om i världen. Varje område har monster att döda, fängelsehålor att hitta och världsbossar att konfrontera. Att leta i varje skrymsle är fullt av dyrbara Mokoko Seeds, Giant's Hearts eller delar av ett stulet mästerverk. Framsteg som gjorts i dessa olika samlingar och listor belönar föremål som hälsodrycker, kosmetika eller kort. Dessa kort hittas också genom att slu*tföra uppdrag eller släpps från monster i det vilda, och de kan utrustas i en kortlek med upp till sex kort som lägger till statistiska buffs och elementära motstånd till din karaktär. Lyckligtvis, så vitt jag kan säga, delas alla dessa samlarföremål, som det finns långt över 1000 av, över hela kontot, vilket gör det till en laginsats med dina andra karaktärer.

Precis som samlarobjekt delas din Roster Level mellan karaktärer, vilket ökar statistik som intelligens, styrka och skicklighet för alla dina karaktärer. Små detaljer som dessa gör att jag mår bra av att ha flera alter i Lost Ark. Även om jag måste följa samma huvudhistoria för varje ny klass, har jag åtminstone omedelbara fördelar tack vare det arbete jag har gjort någon annanstans. Det är ett litet sätt att visa att spelet och utvecklarna respekterar min tid, och jag uppskattar att jag inte behöver leta efter varje Mokoko Seed varje gång jag vill rulla om.

Jag är spännande att se vad Lost Ark erbjuder när servrarna är live, och jag kan hoppa in och äventyra med mina vänner. Det är mycket lovande i detta MMO, men att spela i en privat miljö kändes som att jag saknade en viktig del av upplevelsen. Även om jag, utifrån vad jag har spelat, rekommenderar att du testar Lost Ark om du gillar actiontunga dungeon-crawlers som Diablo. Det kliar verkligen det där för mig, och det finns massor av innehåll där som kan nås utan att tappa några pengar. Lost Ark lanseras i sin helhet på PC den 11 februari men kan spelas från och med idag för de som köper $15 Founders Pack eller högre.

Var är recensionen av vår förlorade ark? (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5445

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.